Loading Map....

Дата/час
17/04/2017
20:30 - 21:30

Място
Кино Влайкова
ул. Цар Иван Асен II 11
София

Категория


Премиера на „Ходом филм“ с и от Доме Булфаро в София

Кино Влайкова и издателство „Скалино“ представят италианския поет-пърформър

Доме Булфаро
в
ХОДОМ ФИЛМ

Със специалното участие и авторската музика на Косьо Кучев

Ролите на български на живо ще озвучат преводачите на книгата на Доме Булфаро „Ходом филм“ Емилия Миразчийска и Евелина Митева

Вход свободен.

След спектакъла, който иска да заповяда на по питие в кафето. Доме Булфаро ще отговаря на въпроси и ще дава автографи на онези, които ще си купят книгата му на български и държат да им нарисува нещо с посвещение.

Доме Булфаро (1971) е поет, визуален артист и пърформър. Уникален със своята творческа енергия той е сред най-активните фигури в развитието на италианската поезия като пърформанс. Той е един от първите, които развиват и разпространяват т.нар. poetry therapy в Италия. По покана на Италианските културни институти в чужбина е представял италианската поезия в Шотландия (2009), Австралия (2012) и Бразилия (2014). Съучредител е на LIPS – Lega italiana poetry slam и е автор на една за книга за това поетическо движение в международен и национален мащаб Guida liquida al poetry slam (2016). Също така е основател и художествен директор на фестивала PoesiaPresente – един от най-важните фестивали за поезия в Северна Италия.

На книгата му Marcia film (Ходом филм) издадена за пръв път от „Скалино“ през ноември 2016 на италиански език, а този месец и на български, е базиран и едноименният авторски спектакъл на Доме Булфаро Marcia film (2016) с режисьор Енрико Роверис, който досега е поставял на сцена всички текстове на автора.