Map Unavailable

Дата/час
25/05/2021
18:30 - 20:00

Място
Кино Cabana, НДК
пл. България 1
София

Категория


Премиера на "Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали"
Под небето на София и в кино Кабана ще представим „Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали“, в която Светлозар Желев събра истории на любими хора, които ценят нейно величество храната!

В сборника са включени текстове на Иван Бакалов, Ясен Бориславов, Раймонд Вагенщайн, Антони Георгиев, Адриана Гюзелева, Десислава Иванова, Ясен Захариев, Ясен Козев, Петър Михалчев, Ина Михалчева, Карин Околие, Веселин Савов, Гергана Симеонова, Адриана Стефанова, Дарина Такова, Мона Чобан, Любомир Чонос, Петя Щифлер, Веселин Юнаков и, разбира се, Светлозар Желев – главният „виновник“ да държим книгата в ръцете си.
Тази книга не е историческа в никакъв случай. Тя не е и готварска, не е и книга с рецепти, при все че в нея има и такива. Тя няма да отговори на въпроси „за“ или „против“ яденето на месо или вегетарианството, „за“ или „против“ диетите, „за“ или „против“ епикурейството, „за“ или „против“ домашната храна срещу ресторанта или простата храна срещу високата кухня. Не е и енциклопедичен справочник, който ви разказва докъде е достигнала културата на храненето през последните години. Няма да е каталог на великите ресторанти или тези със звезди „Мишлен“, като „The Fat Duck“ на Хестън Блументал или „El Bulli“ на Феран Адрия, макар че присъстват в нея. Тя ще ви даде теми за размисъл, идеи, кулинарни истории и храна за ума.