Map Unavailable

Дата/час
15/12/2022
18:00 - 19:30

Място
НБУ В ЦЕНТЪРа
ул. „Георги С. Раковски“ 191 Б
София

Категория


НБУ в ЦЕНТЪРа и издателство „Световна библиотека“ представят на класиката за географските открития „Как открихме света“ на 15 декември от 18.00 ч.

Премиерата е с водещи д-р Владимир Трифонов и Александър Тренев.

Книгата предлага и визуална представа за опознаването на света от най-древни времена до откриването на Южния полюс, а след това – и до покоряването на Еверест чрез многобройни исторически карти, гравюри, миниатюри, картини и фотографии, в които оживяват образите от този вълнуващ разказ. Увлекателно четиво за всички възрасти! Чудесен помощник за учениците! Повече от 380 великолепни илюстрации и карти!

Как открихме света? Как нашите представи за него еволюират от библейските времена, когато тъмнина обгражда Едем, до съвременното си състояние? От пътешествията на финикийци, египтяни, гърци и римляни, през поклоненията до Йерусалим, търговските кервани на Средновековието и епохата на Великите географски открития до епичното проучване на Африка и полярните области Маргарет Синг ни предава увлекателно епос с несравними мащаби. Неговите герои са невъобразимо решителни, преследващи мечтите си с цената на всичко, в безброй случаи и на собствения си живот. Те вярват, че „няма море, което да не може да се покори, нито земя, която да не може да се прекоси“. Затова тази книга е „хроника на впечатляваща издръжливост и решителност, без аналог в човешката история…“!