Loading Map....

Дата/час
18/12/2018
18:00 - 21:00

Място
Гранд Хотел и СПА Приморец – Бургас
ул. "Княз Аександър Батенберг" 2
Бургас

Категория


Премиера на книгата "Да започнем отначало" в Бургас

Орлин Горанов ще представи премиерно в #Бургас книгата си „Да започнем отначало“. Четивото той ще презентира в компанията на дамата, помогнала в неговото написване – Веселина Паскова. Срещата с публиката стартира от 18:00 часа в конферентна зала „Ахело“ на Гранд Хотел и СПА Приморец. Тя е част от инициатива „Приморец чете“, която води в морския град знакови родни творци.
Книгата с издател „Книгомания“ излиза от печат на 20 ноември. Изданието е цветно и луксозно, с обложка и дизайн дело на Тодор Манолов. 180 снимки от личния архив на обичания български артист са намерили своето място в творбата.
„Да започнем отначало“ е и името на една от най-популярните песни на Орлин Горанов. Някак естествено, то се превръща и в заглавие на творбата с автобиографични елементи. Книгата проследява пътя му от самото начало, в родната Берковица. След хор „Бодра смяна“, обичта към зоологията, тренировките по лека атлетика и спечелените отличия по биатлон, място сред уменията на таланта намират и двигателите с вътрешно горене. Следват сцени – у нас, по света, естрадни, оперни, вариететни, театрални, кино, мюзикъли… Усвоени чужди езици, многобройни пътешествия – по море, с трабант по родните пътища, щастливо разминаване с бомбените атентати на Бостънския маратон и какви ли още не случки. Страниците разказват историята и градят образа на един от най-популярните и обичани български артисти Орлин Горанов:
„Разбрах, че човек не трябва да се взема на сериозно, защото е преходно явление на тази земя. Не е лесно, но има лековито хапче – смехът, шегата. Много помагат позитивните хора и приятелите. С тях се чувстваш истински жив и достатъчно силен да продължиш напред по пътя. А и музиката го прави по-лесен, по-хубав.“
***
Някой възкликна: „Орлин не е ли млад за автобиография?“…
Млад е, разбира се. Пълен е с енергия и с нестихващо любопитство, нетърпелив за нови творчески приключения. Не се спира, непрекъснато е в движение, защото животът е, за да се изживява. Държи го здраво живецът, или „вагарецът“, както обичал да казва дядо му. И е ясно, че няма никакво намерение да го напуска. Тази книга не е автобиография, равносметка или огледало на повратна точка. Това е разказ за пътуването. Пътуването към щастието и благодарността, че съществуваме, че имаме възможността да посрещаме и изпращаме деня, че сме дарени със сетива да чувстваме.
Орлин нарича себе си „професионален пътник“. И за да направим книгата, буквално пропътувахме километри заедно. Приказката ни подскачаше като водата през камъните в реката – смяхме се на вицовете, които казваше, шегувахме се, потъвахме в спомени, любувахме се на красотата, която пробягваше покрай нас, слушахме музика, пяхме, споменавахме приятели, мълчахме. Безкрайно съм му благодарна за доверието и за споделянето. Преминахме по нов и за двама ни път, докато подреждахме кръстословицата от срещите, изборите и уроците в живота. Но нека „Да започнем отначало“, както се казва и в песента…
– Веселина Паскова