Map Unavailable

Дата/час
11/09/2019
18:00 - 19:30

Място
Театър „Българска армия“
ул. "Г. С. Раковски" 98
София

Категория


Премиера на книгата „Граждани с безсмислен вот“ от Валентин Мутафчиев
Уважаваният български ортодонт проф. Валентин Мутафчиев разглежда наболели за обществото теми като пробойните в здравеопазването, липсата на навременнно и обективно правосъдие, задкулисието, корупцията, укриването на данъци, незаконните строежи и куп други нередности у нас в новата си публицистична книга „Гражданин с безсмислен вот“. Разгърнатите на страниците на изданието мисли на професора нямат претенциите да са готови решения, а по-скоро да щрихират проблемите, които измъчват независимия български гражданин – проблеми, за които трябва да говорим по-често и по-високо.
Проф. Валентин Мутрафчиев (1943) е родом от Трявна. Завършва Стоматологичен факултет – София и през 1971 г. започва работа като асистент в Катедрата по ортодонтия във факултета, където от 2007 г. е ръководител. Член и съосновател на Европейската и Световната федерация по ортодонтия, проф. Мутафчиев е и създател и ръководител на първата ортодонтска клиника у нас – „Валор“. Освен с дългогодишната си практика като специалист по ортодонтия и един от пионерите в прилагането на съвременните ортодонтски апарати и подходи в България, проф. Мутафчиев е автор и на 4 учебника, 5 монографии и над 100 публикации по ортодонтия, както и на поетичната книга „Извънбрачна любов“ (2009), публицистичния сборник „Гражданин с безплатен вот“ (2013) и автобиографичната книга „ДИРЯ. Моята ортодонтия“ (2016). Член е на Съюза на българските писатели и е почетен гражданин на Трявна.
Официалната премиера на „Гражданин с безсмислен вот“, ще се състои на 11 септември (сряда) от 18:00 часа в Театър Българска армия“, зала „Миракъл“ (ул. „Георги С. Раковски” 98, ет. 5). За книгата ще говорят авторът, поетът Христо Ганов и проф. Милан Миланов.