Loading Map....

Дата/час
10/12/2014
19:00 - 20:00

Място
НДК
Площад България 1
София

Категория


Премиера на книгата "Малка, мръсна и тъжна" от Бистра Величкова

Заповядайте на премиерата на дебютния сборник разкази „Малка, мръсна и тъжна“ (ИК Рива) на Бистра Величкова. Представянето ще се състои на 10 декември (сряда) 2014 г. от 19.00 ч. в Националния дворец на културата (НДК) в София. Тя ще бъде част от програмата на Софийския международен панаир на книгата.

Сборникът разкази ще представят писателите Деян Енев и Чавдар Ценов.

„Гласът на младата писателка Бистра Величкова е неочаквано суров и мъдър. Дебютният й сборник с разкази, озаглавен „Малка, мръсна и тъжна”, изследва от първо лице съдбата на разломената българска галактика. Тя гледа на писателския труд не като стилист, а търси по-високото му измерение, като се превръща в хроникьор на радостта и болката. И така възражда в книгата си по безспорен начин една от най-важните и високи възможности на литературата. Литературата като памет.“

Деян Енев

Бистра Величкова е родена през 1986 г. в София. Завършила е Журналистика в СУ „Св. Климент Охридски” и магистратура по Европейски науки в Университета в Туенте, Холандия и Вестфалския Вилхелмс Университет в Мюнстер, Германия. Нейни произведения са отличени с награди на литературните конкурси: „Рашко Сугарев” (2012 г.), „Веселин Ханчев” (2012 г.), „Димитър Бояджиев” (2013 г.). Има публикации във в. „Литературен вестник“, в. „Стършел”, в. „Труд”, сп. „Гранта”, сп. „ЛИК”, сп. „Vagabond“, сп. „Море“, LiterNet и др.

Може да се присъедините към фейсбук събитието тук