Loading Map....

Дата/час
09/12/2019
18:00 - 19:30

Място
+ това
ул. Марин Дринов 30
София

Категория


Премиера на книгата "Продавача на омраза" от Слави Стоев

Омраза – много интензивно чувство на неприемане, отхвърляне, избягване и желание за наказание и/или унищожение на обекти, хора или социални ситуации, които приемаме като токсични и вредни за нас. В емоционалният спектър е комбинация от гняв и отвращение, като е по-близо до отвращението.

Поради някои функционални особености на мозъка ни, колкото сме по-емоционално ангажирани, толкова по-ниско интелигентни сме. Иначе казано – колкото по-възбудени сме, толкова по-тъпи сме. А омразата, с нейната висока интензивност като преживяване, лесно ни прави не особенно умни и ни кара да предприемаме действия за нараняване/избягване на обекта на омраза, дори и това да е против нашите собствени интереси.

И продавачите на омраза знаят това. И лесно продават стоката си. В света на възрастните тези продавачи се наричат политици, идеолози, лидери, религиозни водачи, инфлуенсъри (пази, Боже!) и какви ли не други глашатаи на отрицанието.

Всичко това не ви звучи като тема за детска книга?

За съжаление, децата също се сблъскват с това постоянно. В техния свят продавачите на омраза са интригантите, онези, които печелят от настройването на едни деца срещу други. Печелят власт, признание, близост, внимание и т.н. Това е валутата, с която децата търгуват – свързаността им с другите.

„Продавача на омраза“ цели да помогне на децата да разпознават тези ситуации и да им портиводействат успешно!

Заповядайте на премиерата на книгата в +това, за да се срещнете с автора, да разберете защо е решил да пише на тази тема, както и да получите книга с отстъпка и автограф :)