Loading Map....

Дата/час
21/01/2015
18:00 - 19:30

Място
Хеликон – Витоша
бул. Патриарх Евтимий №68
София

Категория


Премиера на книгата "Провинции" от Кирил Василев

Издателство „Смол Стейшънс Прес“ представя книгата „Провинции“ от Кирил Василев.

Участващи: Кирил Василев – автор, Цветанка Еленкова – издател, Владимир Сабоурин – редактор, Ани Илков – поет и критик, Александър Калинов – актьор
ЗА КИРИЛ ВАСИЛЕВ И НЕГОВИТЕ ПРОВИНЦИИ

„Кирил Василев се превръща днес във водач на поетите от средното поколение”, така го определя критикът и поет Ани Илков, който набляга на понятието философска поезия, когато говори за автора. И наистина, постхристиянският подход и постметафизичното състояние на неговите стихове „да поздравява ведро празнотата”, стоическият жест на модерността, големият художествен талант, интуицията за приличие и уместност, директния и честен начин на мислене, мярата и достойнството, състраданието към човешката смъртност, когато вече периферията наречена провинции се е разраснала дотолкова, че е станала сама център на себе си, са все качества, изписани за стила и темите в поезията на Кирил Василев.

Кирил Василев е автор на три стихосбирки и преподавател по културология в Софийския университет. Предишната му книга „Липсващи страници“ е номинирана за Националната награда за поезия „Иван Николов”, 2010, а с първата си „Три поеми“ е носител на специалната награда на конкурса „Веселин Ханчев”, 1995.