Map Unavailable

Дата/час
13/06/2022
18:30 - 20:00

Място
Кино Cabana, НДК
пл. България 1
София

Категория


Премиера на книгата „Разкажи за твоята България“
В кино „Кабана“ в София, ще се състои премиерата на книгата „Разкажи за твоята България“.
Събитието се провежда с подкрепата на Столична община – Лятна програма и е част от културния календар на Столицата за 2022 г.
„Разкажи за твоята България“ е сборник с есета, портрети, пътеписи, проучвания, изследвания и представяния, на участниците в ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“, организиран от новинарския портал EspressoNews.bg и фондация „Добрият пример“.
В книгата, са включени произведенията на над 70 млади таланти от цялата страна, които са участвали в изданията на журналистическия конкурс обучение, организиран ежегодно от медията от 2016 г. насам.
„Съдържанието, което ще прочетете в „Разкажи за твоята България“, ще ви даде възможност да видите нашата България през очите на младите, търсещите, копнеещите, тези, които ще я пресъздават и изграждат през следващите години. Със сигурност ще я видите различна, специална и забележителна. Ще усетите цялата палитра от чувства, водили перата им. И съм сигурна, че и вие ще се влюбите в тях. Когато се потопите в таланта на нашите автори, няма как да не се изпълните с надежда и вяра, че в нашата България растат много умни, търсещи, ангажирани, талантливи млади хора, с гражданска позиция, с широк светоглед и с България в сърцето.“, споделя Десислава Василева, създател и вдъхновител на проекта „Работилница за репортери“.
Проектът „Работилница за репортери“ се отличава от останалите ученически конкурси, с това, че представлява не просто творческа надпревара, а и форма на професионално ориентиране и въвеждане на младите таланти в спецификите на журналистическата професия. В рамките на провеждането му, всички участници получават по няколко задачи и работят и изучават различни журналистически жанрове. За тяхната подготовка се грижат професионални журналисти – ментори, които им дават указания и обратна връзка за постигнатото.
Над 30 от участниците са на различен етап от обучението си по журналистика и комуникации във висши училища, като някои от тях, вече имат и професионален опит като журналисти.
Книгата събира и представя на широката публика част от най-добрите произведения на участниците от последните пет издания на конкурса.