Loading Map....

Дата/час
16/12/2014
19:00 - 21:00

Място
„Фабрика 126“
бул. Мария Луиза 126
София

Категория


Премиера на "Любовта не си взема сбогом" на Надя Луканова

Премиера в София на дебютната стихосбирка „Любовта не си взема сбогом“ на  Надя Луканова.
След успешната и запомняща се премиера на книгата в гр. Плевен, тя се разкрива пред софийска публика. По копнежен начин, вдъхновено от стиховете. Представя Калин Терзийски, писател, сценарист, поет. Номиниран четири пъти за наградата „Хеликон“. Носител на Награда за литература на Европейския съюз за 2011г.
Модератор на премиерата е Петрана Петрова, колега и редактор „Поезия и събития, както и оперативен организатор. За публиката на събитието е подготвила малки изненади.

По избор на авторката стиховете чете Хелия Иванова, студентка във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет „Св. Кл. Охридски“.

Събитието е с наситена програма, събираща на едно място музикални стилове и авторска музика от Жоро Гомес (електроники) и дуета Елица Стоянова и Николай Николов, група „Аегония“ (цигулка/вокал и китара) и танцов етюд „Любовта не си взема сбогом и не умира от естествена смърт…“ с танцьори Марина Попова и Иван Маринов. Танцовият етюд е по музика на Гомес, която може да чуете на следния линк:
https://soundcloud.com/jobago.

“ Бих могъл да нарека тези стихове Задълбочен и осъзнат копнеж. Или сложен върху пътя на осъзнаването. Свикнали сме копнежът да е неясен и мътен, лава, клокочеща в подсъзнанието ни. Но Надя Луканова го взима в ръце. Дестилира го. Реторти и дестилационни апарати са лабиринтите на нейната душа. А съдове за продукта са стиховете й….“
Калин Терзийски

За Надя Луканова:
Родена през 1965 г. в град Лом. От 20 г. живее и работи в гр. Плевен. Дипломиран лекар със специалност-психиатрия. Упражнява професията си. В младежките си години е член на литературния клуб в гр. Лом с публикации в местен вестник. Дълги години приоритетно се отдава на професионалната си реализация.
Автор на непубликувани сборници от импресии „Напосоки“ и „Писма до непознати близки хора“.
„Любовта не си взема сбогом“ са стихотворения, резултат от завръщането на Надя Луканова към литературата и в частност поезията