Loading Map....

Дата/час
03/12/2016
12:00 - 13:30

Място
книжарница „Ciela“, МОЛ Парадайз
бул. Черни връх 100
София

Категория


Премиера на „Малки приказки” от Иво Сиромахов и изложба на оригиналните илюстрациите от книгата на художничката Милослава Найденова

В книжарница „Сиела” в мол Paradise ще бъде представен детският сборник „Малки приказки” (ИК „Сиела”) от Иво Сиромахов. По време на събитието децата могат да се включат в конкурс за рисунка по любима приказка и да спечелят бройка от изданието. На място са изложени оригиналните илюстрации от книгата, дело на Милослава Найденова.

Броени дни преди Коледа Иво Сиромахов представя своите „Малки приказки” – 21 авторски приказки за деца с вълшебните илюстрации на Милослава Найденова.  Добре познатият от екрана сценарист и водещ ще отправи предизвикателство към малките си читатели. Докато Иво Сиромахов представя сборника „Малки приказки”, децата в книжарницата ще могат да се включат в конкурс за най-красива илюстрация от популярна приказка. Победителят ще получи книгата „Малки приказки”, подписана лично от автора Сиромахов и художничката на илюстрациите Милослава Найденова.

Цветните и богато илюстрирани „Малки приказки” са в книжарниците от седмица. На страниците на тази първа за Сиромахов детска книга срещаме Цар Облак, мечето Рони, киселия таралеж, малкия пират Тони, мишока Светослав и неговата любима – мишката Геновева, както и много други приказни герои. Техните истории се ширят от морските дълбини през гори и градчета, та чак до… сватбения букет на Кейт Мидълтън!

Освен предизвикателството към младите любители на класически приказки по време на премиерата на „Малки приказки” посетителите в книжарницата ще имат възможността да видят изложените оригинални илюстрации от книгата, дело на Милослава Найденова.

*

Целият свят е пълен с чудеса, но ние сме дотолкова свикнали с тях, че ги приемаме за нещо обичайно.”

Ханс Кристиан Андерсен