Loading Map....

Дата/час
21/04/2015
18:30 - 20:00

Място
Greenwich Book Center
бул. Витоша №37
София

Категория


Премиера на "Метрополитен" от Андрей Захариев

На 21 април (вторник) от 18,30 ч. в Книжен център Greenwich ще се проведе премиерата на сборника с есета „Метрополитен“ от Андрей Захариев. Книгата ще представят Тони Николов и Деян Енев.

Пълни с толкова хумор, но и с горчивина, написани в искрящ стил и с ерудитски размах (подобно на критическите размисли и афористичните определения на Хайне в „Пътуване по Харц“), колумнистките находки на Андрей Захариев са истинско удоволствие за духа. Игриво-пенливо и някак пътьом, въздушно и леко писани, писани сякаш по ботевски на коляно, писани сякаш в стадното българско пресичане на долината на Глупците (така наричам четвъртвековното мотаене на нещастното ни племе през българската Синайска пустиня!), тези текстове поразяват със своята актуалност, дълбочина и честност.

Андрей Захариев е доктор по философия, преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, а вече от почти едно десетилетие работи и като телевизионен журналист в БНТ – дългогодишен водещ и съавтор е на предаването „Библиотеката“, както и водещ на предаванията „Неделя Х 3“ и „История. ВG“. От две години е колумнист на Портал „Култура“. В момента води 6-серийната рубрика по БНТ „Имам да ти казвам нещо“, посветена на Васил Левски. Документалната поредица протича под формата на разговор между баща и син – водещия Андрей Захариев и 10-годишния Андрея.

Заповядайте на премиерата на „Метрополитен“ от Андрей Захариев 21 април (вторник) от 18,30 ч. в Книжен център Greenwich. Очакваме Ви!