Loading Map....

Дата/час
10/03/2017
17:30 - 19:00

Място
Книжарница „Хермес“ – Русе
ул. "Александровска" №71
Русе

Категория


Премиера на "НЕотминало" на Александър Чобанов в Русе

Издателска къща ХЕРМЕС има удоволствието да Ви покани на премиерата на „Неотминало“ от Александър Чобанов в град Русе. Заповядайте на 10 март (петък) от 17,30 ч. в Книжарница „Хермес“, ул. „Александровска“ № 71.

Романът ни потапя в историите на две любовни двойки. Габриел и Сара се срещат в края на осемдесетте, когато пада Берлинската стена. Пречките пред тяхната любов са много, въпреки всичко те не се отказват един от друг. Ема и Филип са на обратния полюс. Тяхната първа среща е през новото хилядолетие. Те имат всичко – свобода, комуникации, възможности, но не могат да ги оценят. Какво е общото между четиримата? Ще се съберат ли Габриел и Сара? Ще запазят ли връзката си Ема и Филип? Отговорите на тези въпроси са скрити в тяхното „Неотминало“.

Авторът Александър Чобанов е роден в Смолян на 26 септември 1979 г. През 2008 г. издава сборник с разкази „Колекция 18“, който печели голямата награда „Южна пролет“ за дебют на годината. През 2011 г. излиза втората му книга – „Летен следобед“. Междувременно Чобанов работи като съсценарист на телевизионните сериали „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“ и др. През 2013 г. със знака на ИК „Хермес“ излезе романът „Хлапета“, а през 2015 г. сборникът с разкази „Квантова градина“. За „Квантова градина“ Александър Чобанов беше отличен с награда „Светлоструй“ за 2016 г.