Loading Map....

Дата/час
28/01/2015
19:30 - 21:00

Място
Американски университет
ул. Георги Измерлиев 1
Благоевград

Категория


Премиера на „Prophetikon“ от Филица Софиану-Мълен в Благоевград

Литературният клуб в Американския университет в България, заедно с библиотека „Паница“, организира специално литературно събитие, посветено на наскоро публикуваната поетична книга „Prophetikon“ на Филица Софиану-Мълен – преподавател по литература в АУБ. Сред експертните области на професор Мълен са англосаксонската и средновековна литература, както и британската романтична поезия и балканската литература. Въпреки че и предишни стихове и разкази на Филица Софиану-Мълен са били публикувани в печатни и електронни издания, „Prophetikon“ (изд. Scalino, 2014) е нейната първа стихосбирка.

Книгата, издадена от българското издателство „Scalino” излезе в специално двуезично издание на английски и български език в превод на Любомир Терзиев, както и само на английски език, в края на 2014 г.

Представянето на книгата в библиотека „Паница“ в Американския университет в Благоевград ще бъде на английски език.

Литературният клуб в АУБ за е създаден през 2012 г. от четвъртокурсничката Мая Бабайева. Целта на клуба е да се повиши интересът към литературата на територията на Университета, студентите да оценят изкуството на литературата и да спомогне за създаването на специалност по литература в Университета, което се случи през 2014 година. Също така Литературният клуб подкрепя и издаването на литературното списание на АУБ „Fly in the Head“. В момента президент на клуба е Даяна Видолова, студентка в трети курс.