Loading Map....

Дата/час
09/09/2021
18:30 - 20:00

Място
Dada Cultural Bar
ул. "Георги Бенковски" 10
Sofia

Категория


Премиера на романа "Игри на реалност" от Ирина Папазова
Издателство Ерго
и
Dada Cultural Bar
Ви канят
Представяне на романа „Игри на реалност“ от Ирина Папазова. Книгата ще представи журналистът и писателят Симеон Гаспаров, с участието на автора, редактора Петър Тушков и издателя Мартин Христов.
Моля носете маски и доброто си настроение!
„Една неполитизирана и магическа книга за комунизма и посткомунизма през погледа на главната героиня, минаваща през житейските етапи на дете и тийнейджърка. Впечатления, случки, усещания, размисли се преплитат с философски теми като истина, свобода, мълчание. Куклата Барби, водата, хлорът са част от символите и циклите на едно откъсване от миналото. Порастването се е превърнало в приказка за вълнуващо пътуване и прекосяване на личната Берлинска стена. И като възможност за ново начало“, казва за книгата Стефан Командарев.
Ирина Папазова е родена в София през 1973 г. Учи философия първо в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, после в Нантския университет във Франция. След като изкарва магистърска степен, печели регионална награда за докторантура, която успешно защитава през 2003 г. По-късно завършва физиотерапия в Марсилия, където в момента работи на свободна практика.
Има първи издаден роман „Зед или дребните лудости“ (2012) от изд. „Сиела“.