Loading Map....

Дата/час
08/10/2021 - 09/10/2021
18:00 - 19:30

Място
клуб Алкохол, C2H5OH“ при Столична библиотека
площад П. Славейков 4
София

Категория


Премиера на романа „Теория на чудатостите“ от чешката писателка Павла Хоракова
Чешкият център в София, издателство „Ерго“ и Литературният клуб при Столична библиотека Ви канят на премиерата на романа „Теория на чудатостите“ от чешката писателка Павла Хоракова.
Книгата ще представят литераторката Димана Иванова и преводачката Маргарита Руменова.
Павла Хоракова превежда художествена литература от сръбски и английски език и работи като радио редактор. Писателката пристига в България, за да представи дебютния си роман „Теория на чудатостите“ (2018), който излиза на български език в превод на Маргарита Руменова през 2020 г.
Авторката ще има литературно четене и среща със своите читатели на 8 октомври в Литературния клуб „Алкохол“ на Столична библиотека в София и на 9 октомври в рамките на Международния литературен фестивал „Елиас Канети“ в Русе, който тази година се провежда под мотото „Дъхът на Европа“.
Павла Хоракова ще продължи своето литературно турне и в румънската столица Букурещ. Събитията се организират от Чешките центрове в София и Букурещ в сътрудничество с Чешкия литературен център в Прага, Международния литературен фестивал в Русе, Столична библиотека и изд. „Ерго“