Loading Map....

Дата/час
28/05/2015
18:30 - 20:30

Място
НДК
Площад България 1
София

Категория


Премиера на "Стълба за двама" на Донка Петрунова

Премиера на новата книга на изтъкнатата българска писателка Донка Петрунова: романа „Стълба за двама“. Една от най-добрите съвременни писатели в България или както я наричат Българската Агата Крисити.

 

Ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща, Донка Петрунова ни разстрелва с истински бестселър – „Стълба за двама“. 2 години и половина труд вече е наяве в целият си блясък. Шеметните страсти на романа ни въвличат в самозабравило се ежедневие и не стихват, докато не получат реванш! Но на каква цена? И кой как ще „плати сметката”? „Стълба за двама“ е роман за новите герои на нашето време, белязано с остри сблъсъци между интерес и морал, представят романа издателите

 

Анотация:
Две влюбени двойки оформят странен четириъгълник, в който бушуват светли чувства и низки страсти. Свързва ги старо престъпление, а ново ги разделя. Всеки има собствена представа за щастието и се стреми към него по свой начин. Мечтата на Ана е да има до себе си силен и почтен мъж, а на Теодора – да преодолее предразсъдъците към любовта на възрастна жена с млад мъж. Андрей смята, че мястото му е в държавното управление, защото е богат и успял. За Максим парите са ключът към лекия живот и той не се спира пред нищо, за да ги има.

Романът се чете на един дъх, но темите в него за дълго будят размисъл у читателите.

Донка Петрунова е автор на 23 книги и е сред най-четените съвременни български писатели. Едни я наричат Българската Агата Кристи заради интересните криминални сюжети, които развива в романите си, други – Летописец на Прехода заради задълбочените анализи на годините, в които живеем. По времето на тоталитаризма тя прави първото сериозно журналистическо разследване на женската престъпност, а в началото на демокрацията издава първия роман за българската мафия. Пише за клошари и олигарси, за държавници и дребни мошеници. Безпощадна е към продажните и некомпетентни политици, благоговее пред честните и достойни хора.

зала 7, НДК