Map Unavailable

Дата/час
16/06/2022
19:00 - 20:30

Място
Schroedinger Bar
ул "Св. Св. Кирил и Методий" 1
София

Категория


ПРЕМИЕРА: „В такива следобеди“/ Теодора Лалова- Спинкс
„В такива следобеди“ е първата двуезична книга на издателство „Арс“ и съдържа фотографии на Теодора. Преводът на английски език е направен от Джейсън Спинкс, Габриела Манова и Калин Петков.
В представянето ще участват редакторът на книгата Валентин Дишев и преводачите на стиховете на английски език Джейсън Спинкс и Габриела Манова.
За книгата:
Валентин Дишев, поет и издател: Макар и почувствала своята история като готова за разказване след няколкогодишен живот в Европа, тази книга не се заиграва с високата нота на носталгията, нито с обертоновете на отсъствието. Тя е съвършено изсвирена по партитурата на смиреното следовничество на търсенето на смисъла.
Калина Линкова, поет: „В такива следобеди “е аристократична поезия с часовников механизъм.
Вангел Имреоров, поет: Един дебют, далеч по-голям от сбора на съставните си части – от текстовете, снимките, местата и усещанията. Книга, която ще остави следа.
За автора:
Теодора Лалова-Спинкс е родом от Варна и израства в София. Възпитаничка е на НГДЕК и СУ „Св. Климент Охридски“, където завършва „Право“. Завършва магистратура в Белгия и е докторант в Льовенския университет в Брюксел. Литературните ѝ произведения са публикувани в множество български и чужди издания и е лауреат на на Националния литературен конкурс на фондация „Св. Климент Охридски“. Класира се на второ място поетичния конкурс „Веселин Ханчев“.
„В такива следобеди“ (изд. Арс, 2021) е дебютната ѝ стихосбирка.