Loading Map....

Дата/час
21/01/2021
20:00 - 21:00

Място
online
deltichko
София

Категория


Проект 48 | Честно за медиите с Доника Ризова и Алекс Кръстев
Има ли значение какво е състоянието на медиите у нас и какво точно се случва с тях? И изобщо – медийната ситуация в България много по-различна ли е от тази в другите страни? Защо изобщо ни е нужна темата за медийната грамотност?
Тези и още теми ще засегнем с журналистката и дългогодишна водеща на предаването „Медиите On Air“ Доника Ризова на 21 януари, деня, в който отбелязваме 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Точно в 20:00 на живо на страницата на „Аз чета“ ще бъдете посрещнати от създателя на сайта Алекс Кръстев, а самото събитие е част от проекта ни за насърчаване на медийната грамотност „Проект 48“.
Доника е един от най-запознатите наблюдатели на медийната среда у нас през последното десетилетие и наш добър приятел, затова ще използваме възможността да си поговорим с нея честно за фалшивите новини, за пропагандата и за справянето с хилядите информационни канали, с които всеки от нас е ограден. И разбира се, за книги, като специално внимание ще обърнем на предстоящото ново издание на „1984“ в превод на Борислав Стефанов, което предстои да излезе през март като част от „Проект 48“. Научете как да го подкрепите тук