Loading Map....

Дата/час
24/11/2017
19:00 - 22:00

Място
Читалище.то
ул. "Лавеле" 11
София

Категория


Поети в кадър. Премиера на Константин Петров

Представяне на дебютната книга на Константин Петров  – “Хвърчило на надеждата”.

„Знаех, че Константин посещава всички поетични четения в Читалището (и не само), виждах го как слуша, правеше ми впечтление, че си купува книги. И въпреки това бях скептичен, когато ме помоли да прочета стиховете му и да кажа “стават ли за нещо” (изразът е негов).
Скептицизмът ми идваше от факта, че аз от години следя българската поезия, виждал съм как се появяват новите имена – на четения, с отделни публикации в печата, дори във Фейсбук. Което е глупост, защото се е случвало да се установи, че някой е поет – и то добър – след смъртта му. Малко ли причини има някой да не публикува и да не рецитира, дори може да проявява към себе си същия скепсис като моя.
Константин, слава Богу, е съвсем жив, активен, както се казва, тъче на няколко стана. А аз една вечер отворих файла, който ми беше изпратил и само дето не паднах! Имах работа със завършен, тотално непознат не само за мен поет; с поезия, класи над тази на някои нашумели имена.
Рядко ми се е случвало да редактирам с такава лекота и удоволствие, каквато беше работата върху книгата “Хвърчило на надеждата”.
Вярвам, че читателят ще изпита същото удоволствие.“