Loading Map....

Дата/час
23/10/2018
18:30 - 19:30

Място
Младежки театър „Николай Бинев“
бул. "княз Александър Дондуков" 8
София

Категория


Рашко Младенов представя "До последен дух" в София
„Книгата, която държите в ръце, не е нито викториански, нито роман, а още по-малко мелодраматично четиво. Това е автобиографичният, есеистичен, лек и забавен, тъжно-хумористичен и ретроспективен опит на чудесния български актьор Рашко Младенов…“ – Светлозар Желев

* * *

„За приятелите си известен като Рашко, за неприятелите си – не знам и не ме интересува как е известен. С „До последен дух“ той ще ви поведе на едно необикновено пътешествие, сравнимо и с „1001 нощ“, и с най-разюзданите фантазии на Жул Верн. С важното уточнение, че за разлика от изброените класики, неговото пътешествие наистина се е състояло. И няма никакви изгледи скоро да приключи. В това житейскопътешествие нашият смел Немо – или Маруф, ако предпочитате – ще ви заведе в най-необичайните кътчета на планетата (от Коньовица та чак до устието на река Нигер); ще се сражава с вас и заради вас с чудовища, по-страшни и от морските, защото няма по-страшни чудовища от хората; ще ви покани на футболен мач в джунглата и на презокеанско приключение; ще ви научи дори как да ходите в тоалетната с арфа.
Някои от тези истории знам още от дете, други научих в по-ново време, а днес мога само да завиждам на онези, които ще ги прочетат за пръв път.

Добре дошли в света на музиканта, актьора, шофьора на такси, учителя, продавача на цигари, директора и министъра Рашко Младенов.

Добре дошли. И блазе ви.“ – Димитър Стоянович