Map Unavailable

Дата/час
18/11/2021
18:30 - 20:00

Място
online
Zoom
Zoom

Категория


Разговор на Надежда Радулова с Уил Бъкингам по повод последната му книга

 

‘Hello, Stranger: How We Find Connection in a Disconnected World’ (Granta, 2021) е едновременно задълбочена и лесна за четене. Тя смело комбинира пътешественически бележки, философски и антропологически наблюдения, любопитни случки и читателски преживявания.  От Омировия „Одисей“ до днешните бежански кризи, авторът изследва отношението към чужденеца и предизвиква нашите национални, етнически, етически, езикови и дори човешки граници.

✍️ Уил Бъкингам е писател, университетски преподавател и активист. Има докторантура по философия, преподавал е в няколко университета, включително в Янгон, Мианмар. Заедно с Хана Стивънс са основатели на организацията Wind & Bones: https://www.windandbones.com/, както и бивши резиденти на Къща за литература и превод. В момента живее в София.
✍️ Надежда Радулова е доктор по сравнително литературознание. Пише, превежда поезия и проза от английски, редактира. Понякога преподава. Но най-много обича да чете. Вярва, че без последното всичко друго би изгубило смисъл и страст.

Събитието ще се излъчва на живо във Фейсбук страницата на Къща за литература и превод на английски език. Ако желаете да слушате разговора с превод на български, заповядайте в уебинара в Зуум в линка. 

Събитието е част от програмата на Къща за литература и превод и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура”