Loading Map....

Дата/час
18/05/2023
16:00 - 17:00

Място
Книжарницата на корпус 1, НБУ
ул. "Монтевидео" № 21
София

Категория


Разговор за архивното наследство и личната библиотека на проф. Пламен С. Цветков

Център за книгата отправя покана за среща разговор за архивното наследство и личната библиотека на проф. Пламен С. Цветков в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи са д-р Пламен Буланов, Университетски архив, Димитър Димов, Институт за изследване на близкото минало и Тихомир Асенов, Библиотека.

Ще бъдат представени документи от архивното наследство на проф. Пламен С. Цветков (1951-2015), дългогодишен преподавател в департамент „История“ на НБУ, свързани с научните му интереси и защитаваните от него тези, които го превръщат в неудобен за тоталитарната власт човек. Ще бъде представена и личната библиотека „Пламен Цветков“. Специалната колекция съдържа над 800 книги и периодични издания основно в областта на историята и политологията на различни езици, включително и някои редки и ценни издания като „Основни начала на политическата икономия“ с автор Георги Данаилов, изд. 1906 г. и „Делото по заговора за убийството на Негово Царско Височество княза и министра-​председателя Стамболова и убийството на министра Белчева“ изд. от Г. Цукев през 1892 г.