Loading Map....

Дата/час
29/04/2024
17:00 - 17:45

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Разговор за книгата "Български литературни загадки: Елин Пелин, Йордан Йовков, Емилиян Станев"

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ канят на разговор за книгата „Български литературни загадки: Елин Пелин, Йордан Йовков, Емилиян Станев“ от Георги Велев на 29. април 2024 г. от 17.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Събитието е с участници доц. Марис Фадел, д.н. и Георги Велев.

Книгата на Георги Велев „Български литературни загадки: Елин Пелин, Йордан Йовков, Емилиян Станев“ представя интересни, диалогични прочити на българската литература. Разговорът за нея ще се спре върху спецификата на тези прочити, както и върху това какво казват те не само за българското литературно пространство, но и за обществото ни.

Георги Велев е автор на книгите „Геният… премълчаното. 150 години след рождението на Христо Ботев” (1997), „Непрочетената „Илиада” (2010), „Достоевски. Шекспир. Приключения зад сцената” (2016). Тези му изследвания са предопределени от няколко окрилящи мига вдъхновение, когато по следите на Емилиян-Станевото „световно съкровище” попада на тайната на разказите „Косачи” от Елин Пелин и „По жицата” от Йордан Йовков.

 

Вход свободен!

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата https://www.facebook.com/NBUCenterForTh