Map Unavailable

Дата/час
17/09/2021
18:00 - 19:30

Място
Народно читалище „Съгласие 1869″
площад "Възраждане" №7
Плевен

Категория


Разкази от облаците: Маестро Найден Тодоров и книгата му "Полъх от ангели" в Плевен
Съществуват ли светове отвъд границата на видимата реалност? Има ли сили, чиито превъплъщения са сред нас и притежават способността да направляват живота ни и да проникват в бъдещето? Какви знаци за себе си дават на хората?
На тези и други въпроси отговаря маестро Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония, в първата си книга с разкази „Полъх от ангели“. Докато лети в облаците със самолет, пътувайки към следващия си професионален ангажимент, той пуска и въображението си в полет и пише – занимание, което обича от дете, но го практикува за собствено удоволствие. До момента, в който негови приятели не проявяват интерес към творбите му, а един ден му се обаждат с интересно предложение от издателство „Колибри“, в което се ражда това вълнуващо четиво.
В него има вълшебни истории за ангели и роботи, за хора, надарени с умението да коригират събитията, да виждат в бъдещето или да влизат в телата на мъртвите, за да завършат незавършените им важни дела. За учени, сътворили специален серум, който отключва емпатията у хората и така им дава възможност да приключат с болката веднъж завинаги. Вълнуващи са и разказите за древна, магична цигулка, която променя съдбата на музикантите, до които се докосне, и за диригентска палка, която създава неземна музика, като черпи от енергията и живота на своя избраник.
Ангелите – тези невидими спътници често ни изправят пред избори, подкрепят ни, проясняват съзнанието ни, провокират ни да вземем по-доброто решение. Те ни напътстват деликатно в този толкова объркан и тревожен свят, но все пак обърнат към светлината.
Преставянето на книгата „Полъх от ангели“ и срещата с маестро Найден Тодоров ще се състоят на 17 септември от 18 часа във фоайето на читалище „Съгласие 1869“. Организатори на интригуващото събитие са Сдружение „Духът на Плевен“ и Плевенската филхармония.
Входът е свободен!