Loading Map....

Дата/час
12/09/2019
19:00 - 20:00

Място
FOX book café
ул. "Уилям Гладстоун" 32
София

Категория


Романите "Глиненият цар" и "Екстрийм" - в челен сблъсък

2 в 1
Автор за Автор
Книга срещу Книга

За романите Георги Господинов казва, че са част от съвременната стойностна българска литература. И редом с авторитетното жури на Корпорация „Развитие“ в състав проф. Ивайло Знеполски и доц. Бойко Пенчев ги отличава с голямата и специална награди на Литературен конкурс “Развитие” за 2018 г.

Книгите са номинирани и за наградите на Литературен клуб „Перото“ през ноември 2019 г. По същото време се очаква и превода на френски на „Глиненият цар“ на Добромир Байчев – единственият български роман, номиниран за Европейска литературна награда „Димитър Димов“ за 2019 г. на Варна Лит.

И така – Добромир влиза в един по-различен (а защо не и уникален) директен сблъсък с Иван, без крошета и ритници, в който всеки един от двамата ще се опита да докаже, че книгата на другия е…по-добрата. Авторите ще допрат челата си в уютната бърлога на FOX book café, за да Ви разкажат за пътя на двата романа, техните смисли и всичко, което се върти около литературата.

А за тези от Вас, които още не са ги чели, кратък синопсис:

1) „Глиненият цар“ си е нашенската версия на „Човекът, в търсене на смисъл“ на Виктор Франкъл, в кръстоска с някои от големите военни романи на Ремарк. Роман за изправеният в граничност човек на интелекта, който следва да оцелява в условията на лагера Белене.

2) Екстрийм – една рокаджийска история с автобус пък е роман за лудия 90-тарски рок, съпроводен с едно дълго пътуване към свободата, преминаващо границите под претекст че отива на рок концерт на група Extreme.