Loading Map....

Дата/час
27/03/2018
18:30 - 21:30

Място
Хралупата
ул. Стефан Караджа 22
София

Категория


С/малка бяла книга за незаглъхващи перкусии - Л. Филчева и В. Дишев

През 2010-а година Илко Димитров писа за тази книга: “Стряскащо увлекателна книга без фабула и без жанр. Ако има, все пак, думи – то те са само част от инструментариума за една много интензивна алхимия, която смесва метафизика и реалност, болезнена конкретика и несмутимо безвремие… В едно. Цяло. Текст, който барабани с пръсти по духовната ти кожа.”

Проф. Георги Каприев допълни: „Тази книга – „С“ – малка бяла книга за незаглъхващи перкусии“ – заслужава специално, задълбочено и обширно говорене… Това е една чудовищна книга – двамата автори в нея се „прескачат“, сменят се полове, сменят се ситуации и накрая се объркваш, спираш да се интересуваш въобще кой какво точно е казал, и… го четеш. Двамата са постигнали някаква невероятна андрогинност – да припомня: андрогинът е една дума, която ни води при Платон. Това е съществото, което е с четири ръце и четири крака, има кръгла форма и е абсолютно съвършено… това е човекът, преди да бъде разсечен заради своите прегрешения…“

А вие прочетохте ли я? Имате възможност да запълните тази празнота при срещата на новото, допълнено и преработено издание, вече с логото на Scribens.