Loading Map....

Дата/час
22/09/2015
19:00 - 20:30

Място
Петното на Роршах – Пловдив
ул. Йоаким Груев №36
Пловдив

Категория


Седми сезон на литературния салон "Spirt & Spirit" Пловдив

Започва седмият сезон на литературния салон „Spirt & Spirit“ в клуб Петното на Роршах.

Салонът оцеля и се разви благодарение на своята публика, която също се разви и промени с годините. Целта продължава да е една и съща, скромна – представяне на значими съвременни български книги и автори, разговор и спорове за литературни тенденции, съшиване на дрехата на българската литература. Поради тази причина първият ни гостенин е симптоматичен – Златко Ангелов, чието местоживеене в момента е в Англия, но има осезаемо присъствие в литературния процес с книгите и литературно-критическите си наблюдения.

ЗЛАТКО АНГЕЛОВ [1946] по образование е лекар и е работил като преподавател по анатомия, участъков терапевт, журналист и писател на рекламни, маркетингови, медицински и биографични текстове.

От 1992 живее последователно в Канада, САЩ, Испания и Англия. Публикувал е четири книги. На английски език, „Communism and the Remorse of an Innocent Victimizer“ (Texas A&M University Press 2002) – преведена на български от Диана Банова като „Комунизмът и угризенията на един по неволя виновник“ (Анго Бой, 2002). На български език: сборник новели „Еротични спомени“ (Сиела, 2012); сборник с три разказа „Любов на Boоgie Street“ (Скалино, 2014); и „Моята Америка“ (Ерго, 2015). Златко има шест деца и в момента живее със съпругата си в Саутхамптън, Англия.

Вход: свободен