Loading Map....

Дата/час
23/03/2021
16:00 - 17:00

Място
online
deltichko
София

Категория


Семинар „Библейски сказания: Целувката като оръжие“

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ на Нов български университет отправят покана за участие в семинар „Библейски сказания: Целувката като оръжие“  в Zoom и Facebook Live.

Лектор е проф. Мони Алмалех, д.н.

В процеса на обучение през последните години се забелязват осезаеми промени в посока на загуба на основни ценности. Едно важно основание е информирането на студентите за вечните ценности на закона и морала, които са налични в Библията, напр. заповеди като „Не лъжесвидетелствай“, „Обичай ближния както обичаш себе си“ и ред други.

Друго основание е диалогът между преподавателите от департамент  „Нова българистика“ на библейски теми, който може да бъде споделен с преподаватели и студенти от други департаменти, проявяващи интерес към тази огромна област. Семинарът ще предложи интересни, академично издържани теми и обмяна на мнения, които биха наваксали липсата на обща и по-специализирана култура у студентите за влиянието на библейската култура върху цивилизацията и по отношение на съвременните актуалности. Всеки, който желае, може да вземе участие.

Мотото на семинара е „Нищо ново под слънцето“.

Връзка към събитието:
Zoom Meeting ID: 880 2155 7657  Passcode: 020841
Facebook Live

Снимка: Aaron Burden. Unsplash.com.