Loading Map....

Дата/час
06/12/2020
12:00 - 13:00

Място
You tube
София
София

Категория


Силфите - вълшебна приказка за деца и юноши
Издателство „Екрие“ представя най-новото заглавие от поредицата за деца в своя каталог. Гледайте събитието онлайн тук.
Тази детска книга не е като познатите заглавия, които сте срещали досега. Това е вълшебна приказка за деца и юноши, достатъчно увлекателна, за да покори всеки любител на фантастичните същества и постъпки. Казва го отговорният редактор на ръкописа Галина Попова от Издателство „Екрие“.
„Авторът Росица Добрева е създала уникален свят на силфи, гноми, котешки опашки, добротворци и дървокорци, а в прекрасните илюстрации на Гергана Грънчарова този свят буквално оживява. Историята е пълна с бели, приключения, опасности и успехи, но ни връща към ценностите, които ни превръщат в човешки същества – добрините, опазването на природата, спасяването на планетата и бъдещето ни като хора“, споделя впечатленията си Галина, която е оставила сърцето си във всяка буква от ръкописа.
Главен герой в приказката е Добротвор и не случайно се нарича така 😉 Със своите добрини всъщност той успява да сбъдне мечтите си и да промени света.
Ще се запознаете също с Мислодух, Дървокор и младежа Крис, дръзнал да предизвика гном. Крис обича книгите и доказва колко важно е четенето, като успява …. да спаси Земята!
„Силфите бяха моя мечта и съм изключително щастлива да я видя материализирана. Това е моят начин да споделя детския свят на мечти, на доброта и на смелост. Затова вярвам, че малчуганите ще харесат Добротвор и ще се учат от него да бъдат смели, да мечтаят и да бъдат себе си. Така ще могат да помагат на другите и ще бъдат щастливи“, допълва авторът Росица Добрева.
Включете се в приключението и вие!
Коя е Росица Добрева?
Росица Добрева е млад български писател, по дух и светоусещане – гражданин на света. Учила и работила в различни части на Европа, започвайки от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ през Полша, Великобритания, Австрия и Израел.
Духовното развитие има особено и специално място в нейния живот.
Автор е на стихосбирките „Хляб от Бога“ (2016 г.) и „Завръщане“ (2020 г.).
Написва детската приказка за „Силфите“ през 2018 г. и след многобройни редакции, стартира творческия процес по реализирането на илюстрациите.
Сред предизвикателствата, които си е поставила за цел, е да реализира българските си заглавия на чужд език и да опише своята история през очите на момиче, живяло през XVII век.
Видео визитката на Росица Добрева може да видите тук.
Коя е Гергана Грънчарова?
Гергана Грънчарова е илюстратор на свободна практика с изяви в различни сфери на визуалните изкуства – от графичен дизайн през сценография до дигитална живопис.
Има дългогодишна практика в Италия, където работи по много рекламни проекти. Участва в различни инициативи на Културния център по изкуствата в Милано (Centro Artistico Culturale Milanese), сътрудничи като дизайнер на рекламен мокъп и декоратор с ателиетата Pupazzia di Pietro Armuzzi, Le cornici di Luna и др.