Loading Map....

Дата/час
04/11/2022
18:30 - 20:00

Място
Хеликон – Витоша
бул. Патриарх Евтимий №68
София

Категория


Среща с автограф - Йоанна Елми

Каним ви сърдечно в уютна и неформална обстановка да си поговорим заедно с Йоанна Елми за дебютният й роман – „Направени от вина“.

Роман, за който редакторът на книгата Георги Господинов, казва следното:

„Роман, който влиза с взлом в детската стая на Прехода, взривява премълчаното, хваща за гърлото и започва един разговор, болезнен, но и разбиращ. Разговор, който отдавна трябваше да бъде проведен, в който има напускане и завръщане, американска мечта по неволя и вина по български. Смело, талантливо и остро писане с ум, талант и сърце. Един от най-силните дебюти, с които съм се срещал в последните години. Незаобиколим.“

За грешките и вините на прехода, за многоликото насилие, за белезите, които всеки един от нас носи в себе си и успява да гради върху тях – тези и още важни теми засяга важният роман на Йоанна Елми.

Йоанна Елми (1995) пише публицистика и проза. Част е от екипа на независимата медия „Тоест“, работи и с Асоциацията на европейските журналисти – България, нейни текстове са публикувани и в други медии. Завършва англицистика и международни отношения в Париж, продължава с магистратура в сферата на социалните науки в Амстердамския университет. През 2018/2019 печели националната стипендия „С усилия към звездите“, към фондация „Културни перспективи“, в рамките на която поставя пиесата „Нарцис и Ехо“. Родена в София, днес живее между България и САЩ.