Map Unavailable

Дата/час
25/02/2020
17:30 - 19:00

Място
Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“
ул. "Търговска" №47
Ловеч

Категория


Среща с автограф с Камелия Кучер в Ловеч

През 2019 година авторката на романа „Дом“ Камелия Кучер зарадва българските читатели с нова интригуваща история за смелостта и страха, за приятелството и цената на щастието, за изборите в живота и силата на любовта. За предателството и прошката, която даваме на другите и на себе си. 

Още преди излизането си романът „Нощ“ се радваше на изключителен интерес, а писателката го представи в множество български градове. Това своеобразно литературно турне включваше София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Сливен, Хасково и Враца, а през 2020 г. е планирано Камелия Кучер да се срещне с почитатели във Варна и Русе.

На  25 февруари по покана на РБ „Проф. Беню Цонев“ писателката ще гостува в Ловеч. Заповядайте на събитието, за да се насладим на една вдъхновяваща литературна НОЩ!За книгата

Рим, 1943 г.

В жестоките времена на войната едно момче с пъстри очи търси пътя към едно момиче с лунички, в което се влюбва от пръв поглед. Виторио копнее да стане част от света на Ева. Наблюдава книжарницата на баща й, запленен от всичко, което я заобикаля. Но една съдбовна нощ прекършва невинното им детство и стъпква мечтите им. Ева е отведена надалеч, а Виторио се чувства безсилен пред лицето на съдбата, смъртта и жестокостта.

Умбрия, 1991 г.

Виторио води тих и усамотен живот, докато един ден пътя му пресича непознато момиче с лунички, което му напомня миналото. Избягала от дома си, своенравната Лучия е познала болката от загубата също като него. В желанието си да й помогне, Виторио постепенно разголва душата си, връщайки се към спомените си за копнежите, отчаянието и любовта, озарила живота му. И решава да разкаже в книга историята на тази любов.

За автора

Камелия Кучер издава своя дебютен роман „Дом“ през 2018 г. след години пътуване по света. Живяла в Русия, Испания, Швейцария и Франция, тя завършва образованието си в Женева, преди окончателно да се завърне със семейството си в България.

Любовта към думите съпровожда целия живот на Камелия. Година след публикуването на „Дом“ читателите й ще могат да се насладят на втория й роман – „Нощ“.

Прочетете интервю с писателката тук или вижте трейлър на книгата тук.