Loading Map....

Дата/час
10/05/2017
17:30 - 22:00

Място
Регионален исторически музей
бул. Руски 42
Стара Загора

Категория


Среща с автограф с Нидал Алгафари и Нощ на литературата в Стара Загора

Среща с автограф с Нидал Алгафари

17:30 часа, Регионален исторически музей, IV ниво

Библиотека „Родина“ и Регионален исторически музей Ви канят на среща с Нидал Алгафари – режисьор, пиар експерт и писател. Поводът е представянето на неговата трета книга „Любиш ли, ти Бог си”. Романът  е част от тетралогия, в която се преплитат вяра и духовност, фолклор и обичаи, религия и убеждения, любов и чест. Действието се развива през XVIII – XIX век на фона на историята на българския народ с неговата вяра, традиции и обичаи.

”Любиш ли, ти Бог си” е  третата рожба на известния режисьор след „Боже, защо Господ лъже?” и „Аллах, милост нямаш ли”. В тях авторът  ни напомня и  за места и личности, които разкриват силата на българския дух – Рилският, Бачковският, Преображенският и Троянски манастири, мостовете на Кольо Фичето. Алгафари признава, че за написването на книгите го провокирали уроците на дъщеря му. Той е убеден, че  има имена от българската история, които  заслужават много повече от няколкото реда в учебниците.

 

Нощ на литературата, Стара Загора ‘2017

18:00 – 22:00 часа, Лятна градина на кафе AVGUSTA (РИМ), бул.„Руски“42

Четем „Бруклин“ от Колм Тойбин, прев. Бистра Андреева, издателство: ICU, 2016. Четци: Нина Йовкова и Красимира Лекова – дългогодишни старозагорски журналисти, хора на словото и библиотекари в библиотека „Родина“

Всички читателски гнезда в Стара Загора – https://www.facebook.com/events/1256206384486407/