Map Unavailable

Дата/час
22/02/2024
19:00 - 20:30

Място
Елефант Букстор
ул. "Цар Шишман" 31
София

Категория


Среща с автограф с Вера Гоцева, автор на "Приемане"
Уникалната фотокнига „ПРИЕМАНЕ“ би могла да се казва и така, защото е посветена на магията, наречена „семейство“.
Вера Гоцева търси и намира отговор на въпроса „какво е семейство?“, тя разбива вредните клишета и прави невидимото – видимо, като споделя живота на редица обичащи се български семейства, дали съгласието си за това.
Книгата ни показва разнообразие от различни примери на семейни огнища, било хетеросексуални, било хомосексуални, разширени, семейства със самотни родители, семейства с деца или без и т.н.
Кои са тези хора? Какво ги събира? За какво мечтаят? От какво се страхуват? Каква е семейната им динамика? Това са само част от въпросите, които тъкат като нишки пъстрия килим на историите в „Приемане“.
***
Вера Гоцева – Ломовера е известен фотограф със силен журналистически бекграунд. Нейните снимки са публикувани в медии като Der Spiegel, The Huffington Post, Granta, Дневник и в много други. Вера също така е и разказвач на истории и „Приемане“ за нея е един много специален проект.
Можете да се срещнете лично с Вера в Елефант Букстор на ул. „Цар Шишман“ 31.
***
Това издание е реализирано благодарение на безрезервната подкрепа на правната ЛГБТИ организация „Действие“, предоставяща про боно правни услуги в България. Освен към ЛБГТИ организация „Действие“, авторът отправя специалните си благодарности и към:
Christopher Kimber (Посолство на Великобритания)
Friedrich Naumann Foundation for Freedom
Българския фонд за жените
Kingdom of Netherlands
British Embassy Sofia
DMI