Loading Map....

Дата/час
05/02/2016
18:30 - 20:00

Място
НЧ „Светлина 1940“
ул. "Тулча" 20
София

Категория


Среща с журналиста и писателя Румен Стоичков

Румен Стоичков е роден в София. Завършил е специалност „българска филология” в Софийския университет „Св.Климент Охридски”. Втората му специалност е „история”. През 1988г. постъпва на работа в БНР, където работи за Радио България, сутрешния блок и икономическа редакция на програма ”Христо Ботев”, за „Предаване за столицата” , „12+3” по програма „Хоризонт”, дългогодишен водещ на „Нощен хоризонт” .

Прави стотици репортажи за малки градчета и селца, манастири, рухващи църкви, психиатрични болници, домове за възрастни хора, сиропиталища, болници, читалища, за хора с умствени и физически увреждания, с алцхаймер и т.н. Приоритет в тази му дейност е да покаже проблемите в места, които държавата или местната власт са забравили, да посочи пътя към тяхното решаване, да помогне, да укори, да предизвика обществена дискусия…

В сферата на неговото внимание са българските общности в Молдова, Украйна, Австрия, Сърбия, Румъния, Албания и т.н., търсещи близостта на Родината. „Някъде там“ е третата подред книга на известния журналист, като тя е своеобразно продължение на предишните две „Из стръмнините на България“ и „Преди забравата“.