Map Unavailable

Дата/час
14/10/2021
17:30 - 18:30

Място
Община Свищов
ул. "Цанко Церковски" 2
Свищов

Категория


Свищов се среща с доц.Сандю Бешев и истории за началото на планинарството в България
В зала на Община Свищов е срещата с хроникьора на българския алпинизъм доц. Сандю Бешев!
Заеднo с 87-годишния вече ветеран-алпинист, хроникьор и писател ще обиколим България, за да ви да ви разкажем интересни истории за началото на планинарството , които той лично е изследвал. Авторът ще ни разкаже за собствените си преживявания, свързани с легендарни български планинарски моменти като: Първо зимно изкачване на северна стена на Мальовица, първо българско изкачване на седемхилядник и първите зимни преминавания на Ком-Емине.
Освен важни аспекти от развитието на родния алпинизъм, ше имате възможност да чуете и за българските пионери на фона на ключови събития в световната история.
*Съорганизатор на срещата е Студентско туристическо дружество-Свищов
*Проектът се осъщетвява с подкрепата на Subaru BG, марката aвтомобили, която определено е предпочитана от хората, шофиращи често по планинските пътища по света. Доц. Сандю Бешев ще пътува с последния модел Subaru Outback 2.5i PREMIUM, който ще може да видите на място и да чуете личните впечатления за него на хората от екипа.
*Вход свободен.
*Във връзка с ковид ситуацията, ви информираме, че Сандю Бешев е ваксиниран, а спазването на дистанция и носенето на предпазни маски ще бъде задължително по време на събитието.
*Вижте повече за проекта тук.