Map Unavailable

Дата/час
06/07/2020
18:30 - 20:30

Място
Кино Cabana, НДК
пл. България 1
София

Категория


Татяна Лолова представя ...

В столичния клуб на открито Kino Cabana гостува Татяна Лолова и ще представи последната си книга „Дневници & делници“ (издателство „Книгомания“). Любимата актриса на поколения българи ще чете подбрани откъси от своите дневници – писани в продължение на 50 години, ще разказва смешни и тъжни истории от живота си, а в края на вечерта ще дава автографи на желаещите от публиката.

Специален гост на събитието е журналистът Георги Тошев – съставител и редактор на изданието.

Книгата „Дневници & делници“ ще може да бъде закупена на място.

Входът за събитието е безплатен и ще бъдат допускани посетители до изчерпване на позволената квота места.

 

Дневниците & делници“ имаше премиера през февруари пред над 300 души в Лондон (по покана на БКИ), малко преди актрисата да отпразнува 86-ия си рожден ден. А в края на същия месец се състояха и две представяния в градовете Виена и Линц (по покана на БКИ „Дом Витгенщайн“).

 

В „Дневници &делници“ Татяна Лолова разказва за детството, младежките години, семейството и… любовта на живота си Славето.

 

Татяна Лолова: „Че какво по-сериозно от шегата,
радостта, ласката, признанието… празник след толкова делници“

 

„Дневници & делници“ е едновременно и дневник, и албум, посветен на публиката. След като обичният съпруг Светослав Светославов–Славето си тръгва завинаги от този свят в края на 2018-а, Татяна Лолова отваря старите тетрадки и изважда забравените фотографии, картички и писма, за да си спомня. Част от тиража на „Дневници & делници“ се разпространява като колекционерско луксозно издание с автограф от любимката на публиката и включва две репродукции на рисунки и една пощенска картичка.

В книгата ще прочетете нейните истински бележки, впечатления и преживявания, случили се през годините – от детството, студентството, първите роли, първата книга, получаването на наградата Аскеер… Страниците на „Дневници &делници“ ще ви разкажат и за радостите в личния й живот – срещата със Славето, появата на сина й Сава, на внуците Сава и Матео. Ще се удивите на таланта й да рисува, да измисля дизайн на дрехи, да прави кукли. Особено интересни са потретните описания на редица артисти като Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Нейчо Попов, Тодор Колев, Григор Вачков, Невена Коканова, Георги Калоянчев-Калата, Велко Кънев, Калин Сърменов, Цветана Манева, Николай Хайтов, Никола Анастасов, Георги Русев и др. В тези кратки етюди е побрана цяла палитра от настроения – ще усетите зад думите на Татяна Лолова и хумора, и болките, и любовта й към живота и професията на артиста. Този своеобразен дневник от 240 страници ще ви направи съпричастни към спомените и към умението й човек да подреди живота си такъв, какъвто е.

Събитието е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община.