Map Unavailable

Дата/час
26/10/2023
18:00 - 19:00

Място
Изложбена зала „Лубор Байер“
ул. „Граф Игнатиев“ 11
Стара Загора

Категория


Теодора Тотева с "На сантиметър от чудото" гостува в Стара Загора
Есенни литературни дни 2023
Библиотека „Родина“ и
Издателска къща „Жанет 45“
представят
Теодора Тотева с „На сантиметър от чудото“
Нас ли прошепна Бог в клоните, питат прасковите в тези стихове. Тук сърцето е току-що отбито теле, още пъргаво, влюбващо се внезапно, което после ще остарее, тук всичко е на сантиметър от чудото. В поезията на Теодора Тотева светът все още разговаря, всички охлюви, цветя, ръце, риби, тъги и тишина са там, и ние сме там, крехки, но налични. Деликатно и съхранително писане, което умело сади, полива и се грижи за градината на всекидневното и възвишеното.
Георги Господинов
***
Теодора Тотева (1992 г.) завършва журналистика в Софийския университет. Работи като репортер в сп. „Черно и бяло“ и вестниците „24 часа“ и „Сега“. Организира литературни срещи в Столична библиотека и в „Хралупата“ – независимо пространство за литература. Сценарист е на телевизионни предавания в „Old School Production“ и „Последният печели“, БНТ. Съосновател е на сайт за съвременна българска литература Bookwar.bg.
Носител е на първа награда на Националния литературен конкурс „Георги Черняков“ (2018). Автор е на стихосбирките „Голи стихове“ (2014) и „Преди тишината“ (2018). Превеждана е на английски, италиански, испански, арабски и португалски. „На сантиметър от чудото“ е третата ѝ книга с поезия.
Представя Мария Донева.
Вход свободен!