Loading Map....

Дата/час
25/11/2015 - 13/12/2015
19:00

Място
НДК
Площад България 1
София

Категория


Трето издание на Софийския международен литературен фестивал

Софийският международен литературен фестивал представя съвременна поезия и проза и се стреми да популяризира качествената литература сред четящите българи. Идеята на организатора – Асоциация „Българска книга“ – е Фестивалът да се провежда ежегодно и да се превърне в най-представителния литературен форум у нас, събиращ автори от всички страни. Всяка година международното участие в събитието ще има различен регионален акцент.

Между 25 ноември и 13 декември тази година, ще се проведе третото издание на фестивала с фокус – литературата от Иберийския полуостров. В програмата на събитието ще вземат участие едни от най-нашумелите съвременни европейски писатели и интригуващи книжни заглавия.

Нашето кредо:
Вярваме в думите, които създават реалност, в книгите и четенето, в силата на литературата, която вижда, разбира, разказва и променя.
Вярваме, че писателите са и сърце, и ум на днешния свят. Че със своите книги градят нови светове.
Вярваме, че срещите между съмишленици и приятели могат да променят и обогатят познанието и разбирането, което имаме един за друг.
И че тези срещи могат да родят нови книги и нови читатели.

Третото издание на „Софийския международен литературен фестивал“ се организира от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с Министерство на културата, Националния дворец на културата, Институт „Сервантес“ – София и Институт „Камойнш“ – София.
Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Столична Община, Програма „Култура” за 2015 г.