Map Unavailable

Дата/час
20/06/2024
18:30 - 20:00

Място
Елефант Букстор
ул. "Цар Шишман" 31
София

Категория


Вайръл стихове за секс и драма: поетическо четене
Заповядайте на истинското поетическо четене на Цветелина Вътева и Антония Антонова, които ще изпълнят на живо свои специално подбрани за събитието текстове и ще дискутират помежду си неизбежната връзка между поезията и природата във всевъзможните ѝ проявления – връзка, която в днешния свят е все по-осезаемо болезнена.
Антония и Цветелина са подготвили специална изненада – последен, ограничен тираж от първата им книга „Вайръл стихове за секс и драма“, който ще бъде наличен само в Elephant Bookstore.
***
Антония Антонова е автор с дългогодишен опит в писането на художествени и журналистически текстове. Магистър по българска филология, комуникационен експерт, съавтор на проекта за социална сатира и поезия „Вайръл стихове за секс и драма“, артист, който се изявява понякога и на театрална сцена. Антония обича да пише и го прави при първа възможност.
Цветелина Вътева е журналист с дългогодишен опит и съавтор в популярнатата Facebook страница за поезия и социална сатира „Вайръл стихове за секс и драма“. Интересува от театър, кино и автомобили. И трите ги практикува потребителски, само по отношение на театъра понякога е от страната на сцената.
***
Четенето е част от програмата на 16-тия международен литературен фестивал „СтолицаЛитература“, организиран от Фондация „Елизабет Костова“ и част от Календара на културните събития на Столична община. Тазгодишното издание на фестивала е посветено на взаимовръзката между поезия и природа в свят, в който природата не е романтично убежище, а въпрос на оцеляване. Програмата включва работилница по писане на поезия за младежи, поетически четения, лекции, дискусии и преводаческо ателие.
Фестивал „СтолицаЛитература“ се осъществява с подкрепата на Столична община и с любезното съдействие на Фондация „Хоторнден“, Фондация „Лоис Рот“, Посолството на САЩ в България, книжарница „Махала“, книжарница „Elephant“, галерия „Прегърни ме“, пространства „Щрак“ и „Светофар“.