Loading Map....

Дата/час
21/11/2018
19:00 - 21:00

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Вечер на холандската литература

На 21 ноември в 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото“ ще се срещнем за една специална вечер, посветена на холандската литература. Нека заедно научим кои са жанровете и тенденциите в съвременната холандска литература и литературата на фламандски. Любопитно ли ви е да узнаете какво пишат холнадците? А какво четат? Е, заповядайте на нашата среща, за да разберете!

Писателите, които ще бъдат тема на разговора, са Херман Кох, Арнон Грюнберг, Хюс Кайер, Рей Клуун, Кадер Абдола, Мириам Ван Хее, Херман де Конинк, Хари Мулиш. Ще си припомним и въздействащата съдба на Ане Франк с ново допълнено издание на дневника й.

Издателствата, които ще се включат, за да ви поведат на пътешествие в литературата, са „Колибри“, „Сиела“, „Жанет 45“, „Летера“, издателство за поезия „Да“. Модератор на разговора ще бъде литературният гид Светлозар Желев, а в дискусията участие ще вземат издателят Манол Пейков, ПР специалистите Темз Арабаджиева и Кремена Димитрова, Екатерина Капралова като представител на изд. „Летера“, Боряна Кацарска и др.

Събитието се организира с любезното съдействие на Холандското посолство.

На място ще можете да закупите книгите на авторите.