Loading Map....

Дата/час
23/06/2015
18:00 - 20:00

Място
Бургас
Бургас
Бургас

Категория


Вечер на съвременната американска поезия с участието на Сесилия Уолок и Клинт Маргрейв

Талантливите и изявени американски поети Сесилия Уолок и Клинт Маргрейв посещават България за първи път и за първи път се срещат с българската публика.

Представя: Катерина Стойкова-Клемър.

Сесилия Уолок е поет, учител и пътешественик. Базирана е в Лос Анджелис, но прекарва около шест месеца годишно на път из САЩ и Европа. Автор е на шест стихосбирки, най-новите от които са „Земя“ (Two Sylvias Press, 2015) и „Карпатия“ (BOA Editions, 2009). Романът й, Sur la Route е публикуван неотдавна от Quale Press. Сесилия редовно сътрудничи с музиканти, танцьори, театрални актьори и филмови режисьори, и преподава поезия на писатели по света.

Клинт Маргрейв е автор на стихосбирката „Ранната смърт на човека“ (NYQ Books). Негови творби са се е появявали на страниците на The New York Quarterly, Rattle, Cimarron Review, Verse Daily, Ambit (UK) и на други места. Предстои да излезе новата му поетична книга, „Поздрави руините“.

Катерина Стойкова-Клемър е автор на няколко стихосбирки на български и английски, последната от които, „Как наказва Бог“ (ICU, 2014), получи наградата за поезия „Иван Николов“ за миналата година. Родена в Бургас, от 1995 живее в САЩ, където е собственик и редактор на американското издателство Accents Publishing, както и водещ на радиошоу за изкуство и култура.