Loading Map....

Дата/час
11/01/2019
19:30 - 21:00

Място
бар „Hipster“
ул.Поп Матей Преображенски 2
Велико Търново

Категория


Вечер с Манол Глишев (и неговата поезия)

Манол Глишев е софиянец, роден през 1983 г. Дали е роден в Драз-махала или в болница „Шейново“ е въпрос, който всеки може да разреши според разбирането си за това какво е да си роден.
Манол е автор на засега три книги със стихове: „Машина от думи“ (2014), „Проект за прекрасен живот“ (2016) и „Извънсезонни наблюдения“ (2018). Третата книга е резултат от събирането на няколко ръкописа и е най-разностилна. Това ще я направи било най-добрата, било най-лошата от досегашните стихосбирки на този автор – а това също зависи от вашата преценка.
Манол не вярва в сегашните български държава и общество, генерално им отрича правото на съществуване и се надява, че свободата, добрият вкус, честта и справедливостта могат да бъдат възстановени с общите усилия на нацията. Вярва в Бога и в добрата стара западна цивилизация, макар че тя сега никъде не е на мода.
Освен че пише стихове и ораторства, Манол е превел от староанглийски език епическата поема „Беоулф“. Подготвя издаването ѝ, а работи също над есета и разкази.

Във вечерта на събитието Манол Глишев ще бъде представен от Роберт Леви.