Map Unavailable

Дата/час
30/04/2020
15:00 - 16:00

Място
Регионална библиотека „Христо Ботев“
ул. Петропавловска 43
Враца

Категория


ВкъщиСъмИЧета с Александър Чобанов

Писателят и сценарист Александър Чобанов гостува виртуално на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца. Той ще бъде специален гост на шестото представяне на автор в инициативата #ВкъщиСъмИЧета, организирана от екипа на „Аз чета”.

Кампанията цели да направи стоенето вкъщи много по-леко и приятно, като осигури платформа за авторите, които искат да представят своите книги и бъдещи творчески проекти в онлайн разговор.

Предаването на живо ще се осъществи през фейсбук страницата на библиотеката – fb.com/libvratsa, а за стрийминга ще се погрижи екипът на Аз чета – AzCheta.com.

Александър Чобанов е писател и сценарист, роден в Смолян на 26 септември 1979 година. Завършва специалност „Българска филология” в Югозападния университет. Започва да пише още като студент.

През 2008 година издава сборник с разкази „Колекция 18“, който печели голямата награда „Южна пролет“ за дебют на годината. През 2011 г. излиза втората му книга „Летен следобед“, а през 2013 г. – първият му роман „Хлапета“. Следват още две книги – сборникът с разкази „Квантова градина“ (ИК „Хермес“) през 2015 г. и вторият му роман „Неотминало“ (ИК „Хермес“) от 2017 г. Един от гостуващите автори е в програмата „Писател назаем”, организирана от сайта „Аз чета”.

Междувременно, Чобанов работи като сценарист на телевизионните сериали: „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“, „Дяволското гърло“, а сред последните му успешни продукции е сериалът „Слънчев бряг“.

Сценарист е на детските концерти на Фортисимо Фамилия, а от 2017 г. е директор на „Фортисимо Фест“ – „Музика под звездите“.

Всеки може да се включи с въпроси към Александър Чобанов като ги напише в коментар под живото излъчване по време на разговора или ги изпрати предварително до библиотеката като съобщение във фейсбук страницата fb.com/libvratsa или на имейл: libvratsa@libvratsa.org.