Loading Map....

Дата/час
04/03/2014
19:00 - 20:30

Място
клуб Петното на Роршах
Йоаким Груев 36
Пловдив

Категория


Представяне на романа „Внезапни улици” в Пловдив

Иванка Могилска и „Жанет 45”

ви канят на представянето на книгата

„Внезапни улици”

Заповядайте на 04 март, вторник, от 19 часа, в клуб „Петното на Роршах”, ул. „Йоаким Груев” 36 в първото за март издание на Литературен клуб Spirt&Spirit.

Героите на романа се срещат и разделят в София, Париж, Будапеща, Истанбул, Рим и Барселона между 1956 и 2012 година. Накрая се събират в недостроен град-декор край морето, на нос Калиакра. Историята на една любов се оказва историята на фантазен град, събрал в себе си най-вълнуващите места от Европа, и на хората, които се срещат и разминават по внезапните му улици.

Авторката Иванка Могилска ще ви разходи по маршрутите, съпътствали написването на книгата и ще ви разкаже някои непубликувани истории за реалните и измислени персонажи в нея.

Откъси от „Внезапни улици” ще бъдат прочетени и изсвирени на пишеща машина и калимба от Иванка Могилска и Албена Баева, като част от новия пърформанс на Runabout project. (http://runabout.eu/bg/sudden-streets/ ) Пишещата машина, попаднала от редакцията на известен пловдивски вестник в софийско художническо ателие, е модифицирана така, че на нея могат да се изпишат и изсвирят части от романа и да се пресъздаде атмосферата на недостроения град, в който се срещат героите му.

Вижте отзиви за романа „Внезапни улици”, откъси от него и допълнителна информация на http://vnezapniulici.eu/