Map Unavailable

Дата/час
02/04/2020
15:00 - 16:00

Място
Регионална библиотека „Христо Ботев“
Улица "Петропавловска" №43
Враца

Категория


Врачанската библиотека и „Аз чета” представят Радостина Николова

Писателката Радостина Николова ще гостува виртуално на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца в Международния ден на детската книга – 2 април. Тя ще бъде специален гост на второто представяне на автор в инициативата #ВкъщиСъмИЧета, организирана от екипа на „Аз чета”. Кампанията цели да направи стоенето вкъщи много по-леко и приятно, като осигури платформа за авторите, които искат да представят своите книги в онлайн разговор.

Срещата започва на 2 април, четвъртък, от 15:00 ч., а единственото, което трябва да направят потребителите е да са онлайн.

Предаването на живо ще се осъществява през фейсбук страницата на библиотеката – fb.com/libvratsa, а за стриймингът ще се погрижи екипът на „Аз чета”.

Радостина Николова е известна на децата в цяла България като авторка на поредицата „Приключенията на мотовете“, книгите „Шантавия до шия”, „Моите красиви рога“ (с която печели за втори път читателския вот в Наградата „Бисерче вълшебно“ през 2017 г.) и картинната „Кико без крила“. Поредицата за пухкавите герои – мотовете, е публикувана и в Китай. Радостина Николова е завършила Английска филология и Творческо писане в Софийския университет.
Позната е на децата от Враца с гостуванията си по време на литературния фестивал „Враца – книжен град” и откриването на зони за четене във врачанските училища.