Loading Map....

Дата/час
01/11/2021
19:00 - 20:30

Място
Sofia Live Club
пл. България №1, НДК, подлез
София

Категория


Яна Борисова представя специалното издание на първия й роман “Чудна лятна нощ”

Новото издание на първия й роман съдържа и 7 непубликувани до момента разкази

На 1 ноември, Денят на будителите, в Sofia Live Club Яна Борисова и издателство “Книгомания”  представят пред публика специалното издание на първия й роман “Чудна лятна нощ”, в което са включени и 7 непубликувани до момента нейни разкази. Книгата е илюстрирана от Никола Тороманов-Фичо – сценограф и художник, с графичното оформление на Кирил Златков – художник, графичен дизайнер и илюстратор на едни от най-красивите и стойностни книги на български език през последните години.

Гости на събитието са журналистът Георги Тошев и режисьорът Димитър Коцев-Шошо, които заедно с Яна Борисова ще споделят лични истории за писането, театъра и любовта. Вечерта ще звучи с рояла на Милен Кукошаров, който заедно с джаз трио ще изпълни любими песни на Яна Борисова, както и авторската музика към романа “Чудна лятна нощ”, създадена от Стефан Вълдобрев.

Представянето е със свободен вход срещу зелен сертификат. В една вечер, посветена на литературата и музиката, публиката щеси припомни и скъпи моменти от представленията на Яна Борисова, събрани в специална галерия от снимки.

Яна Борисова е един от най-значимите съвременни български драматурзи. Произведенията й са поставяни и четени в цял свят. “Една от любимите ми думи в българския език е “свян”. Написах книга за красотата на смущението и колко прекрасни биха могли да бъдат всички, които го изпитват” – казва тя за първия си роман “Чудна лятна нощ”.