Loading Map....

Дата/час
11/04/2024
19:00 - 20:30

Място
Гьоте институт
ул. Будапеща №1
София

Категория


Юрий Рахнев и Радослав Чичев в разговор за новата му книга "Странично осветление"
Заповядайте в Голяма зала на Гьоте институт София, за да чуете Юрий Рахнев и Радослав Чичев в разговор за новата му книга „Странично осветление“
***
За книгата:
Странично осветление е яростният монолог на един фоторепортер, градски човек на нашето време, тръгнал по следите на заплетена история. Острият език, поетически и пълноводен, гневен и крехък прониква в психологически дълбочини и вае трагикомични сцени.
Изправени сме пред вечните теми за изкуството и свободата на артиста, за личното пространство, за трансформирането на болката във воля за творчество. В тази книга има смях и култура, Бийтълс и Анди Уорхол, София и нейната жълта тъга.
Петя Хайнрих
***
По подобие на приятния есенен вятър, тази проза се носи сред вътрешните пейзажи на разказвача и ту разсмива, ту събаря. Това поставя и читателя пред избор – да се остави, да бъде понесен от вятъра, от езиковия монтаж на спомени, места и физиономии, или да спре и да се огледа. Прозата на Юрий Рахнев се забавлява с абсурда на ежедневието, без да е забавна, иронизира преживяванията на автора, без да наранява и изисква вглеждане в кадрите, от които е съставен всеки един живот – улици, срещи и загуби.
Деница Езекиева