Map Unavailable

Дата/час
26/09/2019
18:00 - 19:00

Място
pin Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца
ул. "Петропавловска" №43
Враца

Категория


Захари Карабашлиев във Враца

Захари Карабашлиев пристига във Враца, за да се срещне с читатели, участници и гости в първия литературен фестивал в региона „Враца – книжен град”, организиран от Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца.
Карабашлиев е сред любимите автори на врачани, а книгите му сред най-заеманите от потребителите на регионалната библиотека.
Захари Карабашлиев пише проза и драматургия, автор е на книгите „18% сиво“, „Хавра“, „Жажда”, на сборниците „Кратка история на самолета”, „Симетрия”, „Откат”, есета, пиеси и сценарии.
Носител е на наградите „Роман на годината“ на Фонд „13 Века България”, „Роман на годината” (Фондация ВИК), „Христо Г. Данов”, „Хеликон“, „Цветето на Хеликон“, „Комунитас” и др.
Неговата белетристика е превеждана и публикувана в Съединените щати, Франция, Германия, Полша, Турция, Словакия, Хърватия, Сърбия, включена в престижната американска антология „Най-добрата европейска проза 2018”, а пиесите му са поставяни на сцени в България и чужбина.
Между 1997 и 2014 г. живее в Съединените Щати. От 2014 Захари Карабашлиев е главен редактор на издателство „Сиела”.
Събитието е част от официалната програма на фестивала „Враца – книжен град”, в рамките на който се провежда и книжен базар.
Очакваме ви в читалнята на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца.
Начален час: 18 ч.
Вход свободен.
Цялата програма на фестивала може да видите тук: https://facebook.com/events/691051538028884/