Loading Map....

Дата/час
06/12/2018
19:00 - 21:30

Място
Kulture Knot
ул. „Братя Миладинови“ 12
София

Категория


„Златното момче“ от Тара Съливан: разговор по книга

С нетърпение очаквахме новото заглавие на издателство „Ерове“ – „Златното момче“ и ето – то е тук! Имаме удоволствието да ви поканим на първа среща-разговор за тази забележителна книга в Kulture Knot, на 6 декември, от 19:00 ч.

„Златното момче“ на Тара Съливан разказва за Хабо, който е албинос. И може би всичко щеше да е наред, ако действието не се развиваше в Танзания, място, където такива като него наричат призраци или зерузеру т.е. нищо. Но не изолираността е по-ужасяващата в случая, а фактът, че днес, в 21-ви век, в северната част на страната, хората с албинизъм биват издирвани, осакатявани и убивани заради вярването, че телата им носят късмет или че смъртта на албинос може да развали проклятие.

„Златното момче“ е трогателна и разтърсваща история за оцеляване и надежда.

На 6 декември ще поговорим с Todor Stanchev, етнолог, Десислава Николова, момиче албинос, и Omana Katzarska, която стои зад художественото оформлениена книгата, за отхвърлянето и пътуването на идентичността, за приказното в реалността и за силата на човека.

Вход свободен!

Тара Съливан е родена в Индия и прекарва детството си в Бангладеш, Еквадор, Боливия и Доминиканската република с родителите си, които се занимават с международно подпомагане на нуждаещите се. Тя получава бакалавърска степен по испанска литература и когнитивна наука от Вирджинския университет и магистърска степен по латиноамерикански изследвания, както и магистърска степен по управление без стопанска цел от Университета в Индиана. За да направи проучване за „Златното момче“, Тара пътува до Танзания, където интервюира хора, работещи за спасяването и образоването на танзанийци с албинизъм. В момента преподава испански в училище и живее в Малден, Масачузетс. „Златното момче“ е първият ѝ роман.